uymf-topp

Uppsala Youth Music Festival

Gula Villan, Uppsala Stadsträdgard, 15 Augusti 2022 kl 13-21
Massor av artister! Massor av musik! Fri entré!

Uppsala Youth Music Festival är mötesplatsen för Uppsala Kommuns unga musiker och artister mellan 13 och 25 år. Alla musikstilar är välkomna och det spelar ingen roll om ni sjunger ensamma, spelar hårdrock i band, framträder med klassisk musik, uppträder med loopmaskin eller sjunger punk med distat ägg. Alla är lika välkomna oavsett om ni har en del rutin eller bara vill prova på att stå på scen.

Uppsala Youth Music Festival är platsen ni träffar andra musiker och får spela med det bästa tänkbara ljudet. Ni får feedback från en professionell feedback-kommité (ej tävling) och har möjlighet att knyta nya kontakter med andra musiker och verksamma i Uppsalas musikliv.
Uppsala Youth Music Festival syftar till att främja ungas musikintresse och personliga utveckling. Självklart motverkar denna plattform och mötesplats rasism, sexism och fördomar. Festivalen vill vara delaktiga till att skapa en värld som arbetar mer för att riva murar än för att bygga dem. Vi tror att musik är ett språk som alla förstår och kan genom att använda det verktyget få olika människor att mötas, samarbeta, bli vänner.

Anmäl er till festivalen nu!

Det är fri entré för publiken, men gage, mat och dryck utgår till alla medverkande. Anmäl ert intresse att medverka genom att maila till: kent@kulturhjaltarna.se

Vi kan inte erbjuda plats till alla utan kommer att lägga upp ett program som bjuder på genrebredd och som speglar Uppsalas unga musikliv.

PROGRAM:
Scen Ett 14:00 Barona
Scen Två 14:30 Lara Croucher med band
Scen Ett 15:00 Anna Grelle
Scen Två 15:30 Klart Det Funkar
Scen Ett 16:00 Hampus & Ragna
Scen Två 16:30 Bofunk
Scen Ett 17:00 Louisa
Scen Två 17:30 Noodles For My Poodles
Scen Ett 18:00 Muntie
Scen Två 18:30 Petrichor
Scen Ett 19:00 Cedra
Scen Två 19:30 Joar Bing med band
Scen Ett 20:00 Anton Ånell
Scen Två 20:30 Hesa Fredrik

Artister på festivalen

Lara Croucher

Lara Croucher

LARA är en ung låtskrivare som ursprungligen är född i Storbritannien men uppvuxen i Sverige. Hon tar fram det nostalgiska, roliga och färgstarka soundet i sin musik med inslag av både rock och pop. Musik har varit en del av hennes liv sedan barnsben med pianot i bagaget som huvudinstrument. Senast året har LARA studerat Singer/songwriter i Stockholm på Kulturamas vuxutbildning och är nu redo att få ut sin musik.

Anton Ånell – Foto: Stefan Lindgren / Röd Varg

Anton Ånell

Anton Ånell är en rappare baserad i Uppsala som gör hip-hop med en fot i framtiden och en i det förflutna, där texten ofta står i fokus. Sedan debuten 2020 har Anton släppt ett antal projekt, och mer är på gång. Musiken har beskrivits som svensk rap när den är som bäst med ett modernt sound och härliga texter över snygga beats. På scen bjuder Anton på en show som blandar svängiga bangers med lugnare, mer reflekterande låtar – alltså en liveupplevelse som passar vare sig du dansa loss eller slå dig ner och lyssna noga på texterna.

Noodles for my poodles

Noodles For my Poodles

Noodles for My Poodles är en instrumental rocktrio från Uppsala, Sverige med många banbrytande musikaliska experiment i rockärmen. Bandet, som består av tre galningar, är starkt influerade av 70-talets progressiva rockscen och dess utforskande tillvägagångssätt och har sedan ett par år tillbaka spridit sin musikaliska ångvält över de skandinaviska skogarna.

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

Joar B!ng

JOAR B!NG är en spännande artist som redan vid 16 års ålder hittat sitt unika sound. Med egna låtar som flyter fritt i landskapet alt rock/pop/punk har vi det senaste året sett Joar på flera scener. Alltid i sällskap av mycket begåvade musiker. Joar har ett starkt och tydligt budskap!

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

Bofunk

Hallå! Vi är den funkiga fågeln Bofunk som är ett JazzFunkRock-band bestående av 6 stycken ungar: pianisten David Bellander, trummisen Anton Littorin, gitarristen Isak Lindmark, saxofonisten -och gitarristen Thor Hedeland, basisten Hugo Sehlin och ledsångaren Mathilda Thor.

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

Hampus & Ragna

En duo bestående av pianist och sångare Hampus Ljunggren samt valthornist och sångerska Ragna Norrlund. De spelar musik som influeras av såväl pop som jazz och klassisk musik. I år deltog de i musiktävlingen imagine Sweden och vann riksfinalen. För Hampus och Ragna är det viktigaste med musiken att ha roligt när man spelar, och att utvecklas så mycket som möjligt som duo och individuella musiker.

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

Klart det funkar

Har du också alltid drömt om att gunga med till ett gäng ungdomar klädda i gubbkeps och fluga som spelar trallig jazzrock med inslag av soul och funk? Vad bra! Vi är Klart det Funkar och vi älskar att spela musik. Vårt mål är att vår publik ska få känna samma eufori och glädje som vi gör när vi spelar och som bra livemusik kan ge. Hatten är på och saxofonen är i högsta hugg, nu kör vi!

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

Muntie

Muntie is a multicultural upcoming artist from Uppsala who’s musical background has shaped his artistry. With an ear for harmonies and a widespread genre pallet Muntie brings his own unique sound to every project he’s a part of. After being out of the performing spotlight for some time he’s back to
perform some songs off his upcoming debut two part album, “HEAD IN THE CLOUDS”
(foto: David Axelsson)

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

Baroña

Trion bestående av Mekaella Baronia, sång, Cecilia Ström, trumpet, och Leo Hartman, gitarr, utmärker sig med avskalat format och unikt sound. Trions musik är inspirerad av modern jazz och R&B, med lekfull harmoni och arrangemang, och känslosam lyrik. Genom små medel skapar de musik som känns komplett, intressant och egen.

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

Anna Grelle

Anna Grelle är en folk-pop artist, låtskrivare och musikproducent från Heby, Uppsala län. Hennes debutalbum ”Emotional Storms” släpptes i juni, bestående av sköra ballader och filmiska folk-inspirerade produktioner. Förra året vann Anna musiktävlingen Livekarusellen i Uppsala/Västmanland. I år gick hon till final i P4 Nästa Uppland med låten ”Crossroad”. På scenen framför hon sina låtar i en känslostark piano tappning.

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

Cedra

Jag heter Cedra (Cedralina) och är 16 år. Musiken är min passion och det jag gör bäst. Jag skriver och framför egna låtar och det är några av mina egna ni kommer få höra. Jag vill att folk ska kunna relatera och älska det jag gör lika mycket som jag gör. Musiken är där jag hör hemma så kom gärna och lyssna på mig!

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

Hesa Fredrik

Hesa Fredrik är ett punkband från Uppsala med sina rötter i trallpunken, inspirerade av band såsom De lyckliga kompisarna, Björnarna och Asta Kask. Bandet bildades år 2020, men var då en trio. 2022 hoppade basisten Malin på tåget och utgör tillsammans med Oskar Eriksson och Oscar Jidåker på gitarr, och Axelina Nilsson på trummor bandet som det ser ut idag. De har släppt tre röjiga singlar, och det är bara början. Den svenska punken ska återupplivas, och Hesa Fredrik tänker inte stå och se på! Röjig punk och blandade känslor utlovas.

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

PetriChor

Vi är ett band på tre pers. Vi ska bland annat köra egenskrivna låtar samt covers. Vi alla tre är musikintresserade nördar som älskar att uppträda.
Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

Louisa

Mitt namn är Louisa och jag är en tjej på 15 år! Ni kommer få höra mig den 15de tillsammans med andra fantastiska artister! Hoppas ni kommer njuta av min musik så som jag gör.

Festivalen arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Festivalen stöds av Kulturnämnden i Uppsala Kommun, Kulturrådet och Musik i Uppland. Huvudvärd är Länsförsäkringar Uppsala.

Samarbetspartners och sponsorer

När du känner dig hemma sprider det sig till andra runt omkring. Till din gata, till ditt kvarter, till hela vårt län. Därför återinvesterar vi i projekt som får fler att må bra och hitta sitt sammanhang. Som Uppsala Youth Festival. Du som kund är med och bidrar till att fler kommer till sin rätt. Vi vet att små saker kan göra stor skillnad och ju fler som kommer till sin rätt, desto mer växer vi tillsammans.

Länsförsäkringar Uppsala – tillsammans skapar vi trygghet och förverkligar drömmar.