uymf-topp

Uppsala Youth Music Festival

Uppsala stadsträdgård 14 augusti
Massor av artister! Massor av musik! Fri entré!

Ovan finns en video från första upplagan av Uppsala Youth Music Festival 2022.

Uppsala Youth Music Festival är mötesplatsen för Uppsala Kommuns unga musiker och artister mellan 13 och 25 år. Varmt välkomna till en heldag med massor av musik. Alla artister presenteras här på kulturhjaltarna.se allt eftersom.

———————————————————————————

Uppsala Youth Music Festival är mötesplatsen för Uppsala Kommuns unga musiker och artister mellan 13 och 25 år. Alla musikstilar är välkomna och det spelar ingen roll om ni sjunger ensamma, spelar hårdrock i band, framträder med klassisk musik, uppträder med loopmaskin eller sjunger punk med distat ägg. Alla är lika välkomna oavsett om ni har en del rutin eller bara vill prova på att stå på scen.

Uppsala Youth Music Festival är platsen ni träffar andra musiker och har möjlighet att knyta nya kontakter med andra verksamma i Uppsalas musikliv.

Uppsala Youth Music Festival syftar till att främja ungas musikintresse och personliga utveckling. Självklart motverkar denna plattform och mötesplats rasism, sexism och fördomar. Festivalen vill vara delaktiga till att skapa en värld som arbetar mer för att riva murar än för att bygga dem. Vi tror att musik är ett språk som alla förstår och kan genom att använda det verktyget få olika människor att mötas, samarbeta, bli vänner.

Arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Festivalen stöds av Kulturnämnden i Uppsala Kommun. Festivalen stöds också av Musik i Uppland. Huvudvärd är Länsförsäkringar Uppsala.

FESTIVALPROGRAM

 

ARTISTER:
Festivalprogrammet med tider släpps inom kort.
Se nedan info om alla artister som spelar i årets festival.

Artister på festivalen 2024

Dessa artister uppträder på festivalen 2024, några tillkommer.

Lara Croucher

Half $peed"

Vi är ”Half $peed” och vi består utav fyra unga musiker från Uppsala. Vi spelar alternativ rock med drag från Storbrittaniens 90-tal, och vi har spelat tillsammans sedan början av 2024. Hitills har vi hunnit skriva sex stycken låtar. Med våra låtar tar vi inte bara inspiration från britpoppen, utan även bland annat ”grungen” genom att använda oss av tysta verser och energifyllda refränger. Detta kommer att vara våran tredje spelning.

Anton Ånell – Foto: Stefan Lindgren / Röd Varg

Ryūnion

Som nü-metalens godisskål räds inte Ryūnion för att blanda in färgglada kontraster i sin musik. Bandet bjuder in till en helhetsupplevelse som inte bara tilltalar den inbitna metalfanatikern, utan vem som helst som vill ta del av musikens gemenskap.

Noodles for my poodles

Lovisa Sörgjerd

Jag är en artist som använder mig av pianospel och sång när jag gör mina låtar. De handlar ofta om tankar och känslor. Jag gillar att experimentera med takter och melodier och texten har stort fokus i mina låtar. Just nu går jag andra året på musikgymnasiet Rytmus med inriktning singer/songwriter.

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

Öjeby Trio

Direkt från Öjebyn, Piteå anländer dessa tre Uppsala-/Stockholmsbaserade jazzmusiker för att framföra en noga utvald skara standards och andra kompositioner i egna nyskapande arrangemang. Att hitta nya utgångspunkter och sätt att tolka verken från de som inspirerar dem mest är vad som driver detta projekt, och något de gärna delar vidare. Piano: Theodor Björk, Trummor: Freyja Ihanus Svenman, Bas: Ragnar Roman.

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

ARCHIBALD

Archibald är en singer-songwriter som sjunger och spelar musik som ofta handlar om tid, kärlek och syfte i livet. I det kommande debutalbumet ”Amber” så rör Archibald vid dessa ämnen mycket. På scen är målet att få alla att känna det han vill formulera med hans musik

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

Hampus & Ragna

En duo bestående av pianist och sångare Hampus Ljunggren samt valthornist och sångerska Ragna Norrlund. De spelar musik som influeras av såväl pop som jazz och klassisk musik. 2022 deltog de i musiktävlingen Imagine Sweden och vann riksfinalen. För Hampus och Ragna är det viktigaste med musiken att ha roligt när man spelar, och att utvecklas så mycket som möjligt som duo och individuella musiker.

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

Tivoli 14

Vi är Tivoli 14, ett alternativt rockband med låtar som passar de flestas smak. Vår musik har influenser från många genrer men mestadels rock. Sammanfattat kan man säga att musiken är som en blandning mellan The Cure och Radiohead.

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

FRANK

Frank är både namnet på din mormors första kärlek och bandet från Uppsalas innersta indievråer. I april 2024 släpptes debuten: ”Första EP:n”. Fem låtar inspelade av bandet själva, med hjälp av nära och kära i hemmastudion på Ungdomens Hus. Låtarna är skrivna med flytande melodier och gitarrmattor, toner med komp som får även de vekaste av höfter att vicka.

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

Parken

Vi är Parken och spelar svensk pop. Vår musik är lättsmält med fokus på god stämning. Vi ses i Stadsparken! Instagram:@parkenband

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

THE YOUNG BAND

Vi är The Young Band och vi kommer från Heby kommun. Vi är 14/15 år och har mycket erfarenhet för vår ålder. Vi spelar indie/pop/rock. Vi ses i Uppsala.

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

Marcus Wallin

En blandning av 60 och 70 Tal, Blues, Rockabilly, Gospel och Power Ballader. En resa tillbaks i tiden 😉

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

KLART DET FUNKAR

Vill du gunga med till ett gäng ungdomar klädda i gubbkeps som spelar en salig blandning av jazzrock, pop, soul och funk? Vad bra! Vi är Klart det Funkar! vårt mål är att vår publik ska känna samma eufori och glädje som vi gör när vi spelar. Det blir svängigt och ösigt så håll i hatten, nu kör vi!

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

TBA

Tba

Festivalen arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Festivalen stöds av Kulturnämnden i Uppsala Kommun och Musik i Uppland. Huvudvärd är Länsförsäkringar Uppsala.

Samarbetspartners och sponsorer

När du känner dig hemma sprider det sig till andra runt omkring. Till din gata, till ditt kvarter, till hela vårt län. Därför återinvesterar vi i projekt som får fler att må bra och hitta sitt sammanhang. Som Uppsala Youth Festival. Du som kund är med och bidrar till att fler kommer till sin rätt. Vi vet att små saker kan göra stor skillnad och ju fler som kommer till sin rätt, desto mer växer vi tillsammans.

Länsförsäkringar Uppsala – tillsammans skapar vi trygghet och förverkligar drömmar.