uymf-topp

Uppsala Youth Music Festival

Uppsala stadsträdgård 14 augusti
Massor av artister! Massor av musik! Fri entré!

Ovan finns en video från första upplagan av Uppsala Youth Music Festival 2022.

Uppsala Youth Music Festival är mötesplatsen för Uppsala Kommuns unga musiker och artister mellan 13 och 25 år. Varmt välkomna till en heldag med massor av musik. Alla artister presenteras här på kulturhjaltarna.se allt eftersom.

ANMÄL ER TILL FESTIVALEN NU!
Det är fri entré för publiken, men gage, fika och dryck utgår till alla medverkande. Anmäl ert intresse att medverka genom att maila till: kent@kulturhjaltarna.se
Vi kan inte erbjuda plats till alla utan kommer att lägga upp ett program som bjuder på genrebredd och som speglar Uppsalas unga musikliv.

———————————————————————————

Uppsala Youth Music Festival är mötesplatsen för Uppsala Kommuns unga musiker och artister mellan 13 och 25 år. Alla musikstilar är välkomna och det spelar ingen roll om ni sjunger ensamma, spelar hårdrock i band, framträder med klassisk musik, uppträder med loopmaskin eller sjunger punk med distat ägg. Alla är lika välkomna oavsett om ni har en del rutin eller bara vill prova på att stå på scen.

Uppsala Youth Music Festival är platsen ni träffar andra musiker och har möjlighet att knyta nya kontakter med andra verksamma i Uppsalas musikliv.

Uppsala Youth Music Festival syftar till att främja ungas musikintresse och personliga utveckling. Självklart motverkar denna plattform och mötesplats rasism, sexism och fördomar. Festivalen vill vara delaktiga till att skapa en värld som arbetar mer för att riva murar än för att bygga dem. Vi tror att musik är ett språk som alla förstår och kan genom att använda det verktyget få olika människor att mötas, samarbeta, bli vänner.

Arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Festivalen stöds av Kulturnämnden i Uppsala Kommun. Festivalen stöds också av Musik i Uppland som ser festivalen som ett utmärkt exempel på en återstart för ungdomarnas musikliv och ligger helt i linje med deras arbete. Huvudvärd är Länsförsäkringar Uppsala.

FESTIVALPROGRAM

 

ARTISTER:
Festivalprogrammet släpps senare!

Artister på festivalen 2023

Dessa artister var med förra festivalen 2023.

Lara Croucher

Bofunk

Faller fåglar & funk dig i smaken har du hittat rätt. Bofunk är ett schysst och funkigt gäng som lirar low-volume-acid-nü-funk med inslag av såväl soul som acid jazz, vad sjutton det nu ska betyda. Det blir både fågel, fisk och mittemellan, ett härligt hopkok av fink och funk.

Anton Ånell – Foto: Stefan Lindgren / Röd Varg

HESA FREDRIK

Skrammelpunk från Uppsala. Med inspiration från bland annat Björnarna och KSMB blandar vi trall och melodiösa låtar med riktigt deprimerande texter. Är du också trött på din chef? Hatar du att vakna bakfull varje söndag? Känner du dig utbytbar? Bra! Hesa
Fredrik omfamnar dig och färgar ditt svartvita liv i punkens glada färger. Dans, stämning och oväsen utlovas!

Noodles for my poodles

SOCIAL ELITE

Social Elite smälter samman mäktig hårdrock, djupa texter och gripande scennärvaro till en explosiv mix som sent glöms bort. Med ursprung från Uppsala levererar bandet en oöverträffad konsertupplevelse där både det klassiska och moderna soundet möts och måste upplevas live. Lyssna på deras singel ”Empire of Lies” på Spotify, och förbered dig för en konsert sprängfylld av energi och pathos!
(foto: Stefan Lindgren/Röd Varg)

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

ETCETERA

Vi är bandet Etcetera! På vår skola blev vi vänner snabbt över vårt gemensamma interesse musik. Alla medlemmar i bandet bidrar med olika gengrer och tillsammans kokar vi ihop en smaklig gryta av rock, blues, folkmusik etcetera. Vi skriver våra egna låtar men spelar även covers. Ni hörde det här först – bandet Etcetera.

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

ARCHIBALD

Spelar ej på Katalin.
Archibald är en reflektion av tankar och känslor, som uttrycks genom sång och gitarrspel. Låttexterna har en stor personlig betydelse, och grundar sig i egna upplevelser.

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

Hampus & Ragna

En duo bestående av pianist och sångare Hampus Ljunggren samt valthornist och sångerska Ragna Norrlund. De spelar musik som influeras av såväl pop som jazz och klassisk musik. 2022 deltog de i musiktävlingen Imagine Sweden och vann riksfinalen. För Hampus och Ragna är det viktigaste med musiken att ha roligt när man spelar, och att utvecklas så mycket som möjligt som duo och individuella musiker.

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

Wretched Deity

Gillar du blod, våld och att jucka? Då har du hittat till rätt band. Wretched Deity som slagit ihop med gamla Justitia levererar klassisk svensk melodisk dödsmetall med en modern tvist. Med energiska
uppträdanden och lagom mycket humor är detta ett band du inte vill missa.
Kasta sedlar på oss så tar vi av oss skor och strumpor ;p

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

FRANK

Frank består av fyra gymnasieelever från Uppsala som tar inspiration från 70-talets new wave Band, 90-talets svenska indiepop och mycket mer. Vi spelar pop-musik som har beskrivits av UNT som dov, skramlig och melodiös! Vi syns mest på ungdomsscener i Uppsala som Ungdomens hus,
Grand och Genomfarten. Annars på vår instagram @bandetfrank. Just nu jobbar vi på att spela in och släppa vår första EP! På våra spelningar
garanteras skön musik och svängiga melodier.

(foto: David Axelsson)

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

LARA

LARA är en 21-årig låtskrivare som tar fram det nostalgiska och färgstarka soundet i sin musik med inslag av både rock och pop, som även tack vare pianot i bagaget kan lutas mot det mer emotionella, lugna och akustiska. Mars 2023 deltog LARA i musiktävlingen Imagine Sweden och hamnade på en andraplats i Uppsalas regionsfinal.
Foto: Douglas Sandberg

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

THE YOUNG BAND

The Young band är som det låter, ett ungt band med unga musiker. Vi spelar en blandning av pop och rock och lite däremellan, vi skriver våra låtar men spelar även covers.
Kom och lyssna på framtiden!

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

PETRICHOR

Spelar ej på Katalin.
Vi är en duo som älskar att uppträda med bland annat covers men också egna låtar!

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

KLART DET FUNKAR

Har du också alltid drömt om att gunga med till ett gäng ungdomar klädda i gubbkeps och fluga som spelar trallig jazzrock med inslag av soul och funk? Vad bra! Vi är Klart det Funkar! och vi älskar att spela musik. Vårt mål är att vår publik ska få känna samma eufori och glädje som vi gör när vi spelar och som bra livemusik kan ge. Denna gång bjuder vi på en lite annorlunda sättning med nya, nedskalade verisioner av gammal och ny musik kommer framföras. Hatten är på och saxofonen är i högsta hugg, nu kör vi!

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

IRIS

Iris bjuder på ett brett sound. Vi försöker hålla oss experimentella och göra sånt vi själva skulle vilja lyssna på. Musiken präglas av underfundighet och själ.

Festivalen arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Festivalen stöds av Kulturnämnden i Uppsala Kommun och Musik i Uppland. Huvudvärd är Länsförsäkringar Uppsala.

Samarbetspartners och sponsorer

När du känner dig hemma sprider det sig till andra runt omkring. Till din gata, till ditt kvarter, till hela vårt län. Därför återinvesterar vi i projekt som får fler att må bra och hitta sitt sammanhang. Som Uppsala Youth Festival. Du som kund är med och bidrar till att fler kommer till sin rätt. Vi vet att små saker kan göra stor skillnad och ju fler som kommer till sin rätt, desto mer växer vi tillsammans.

Länsförsäkringar Uppsala – tillsammans skapar vi trygghet och förverkligar drömmar.