uymf-topp

Uppsala Youth Music Festival

Gula Villan, Uppsala Stadsträdgard, 15 Augusti 2022 kl 13-21
Massor av artister! Massor av musik! Fri entré!

Uppsala Youth Music Festival är mötesplatsen för Uppsala Kommuns unga musiker och artister mellan 13 och 25 år. Alla musikstilar är välkomna och det spelar ingen roll om ni sjunger ensamma, spelar hårdrock i band, framträder med klassisk musik, uppträder med loopmaskin eller sjunger punk med distat ägg. Alla är lika välkomna oavsett om ni har en del rutin eller bara vill prova på att stå på scen.

Uppsala Youth Music Festival är platsen ni träffar andra musiker och får spela med det bästa tänkbara ljudet. Ni får feedback från en professionell feedback-kommité (ej tävling) och har möjlighet att knyta nya kontakter med andra musiker och verksamma i Uppsalas musikliv.
Uppsala Youth Music Festival syftar till att främja ungas musikintresse och personliga utveckling. Självklart motverkar denna plattform och mötesplats rasism, sexism och fördomar. Festivalen vill vara delaktiga till att skapa en värld som arbetar mer för att riva murar än för att bygga dem. Vi tror att musik är ett språk som alla förstår och kan genom att använda det verktyget få olika människor att mötas, samarbeta, bli vänner.

Anmäl er till festivalen nu!

Det är fri entré för publiken, men gage, mat och dryck utgår till alla medverkande. Anmäl ert intresse att medverka genom att maila till: kent@kulturhjaltarna.se

Vi kan inte erbjuda plats till alla utan kommer att lägga upp ett program som bjuder på genrebredd och som speglar Uppsalas unga musikliv.

Artister på festivalen

Lara Croucher

Lara Croucher

LARA är en ung låtskrivare som ursprungligen är född i Storbritannien men uppvuxen i Sverige. Hon tar fram det nostalgiska, roliga och färgstarka soundet i sin musik med inslag av både rock och pop. Musik har varit en del av hennes liv sedan barnsben med pianot i bagaget som huvudinstrument. Senast året har LARA studerat Singer/songwriter i Stockholm på Kulturamas vuxutbildning och är nu redo att få ut sin musik.

Anton Ånell – Foto: Stefan Lindgren / Röd Varg

Anton Ånell

Anton Ånell är en rappare baserad i Uppsala som gör hip-hop med en fot i framtiden och en i det förflutna, där texten ofta står i fokus. Sedan debuten 2020 har Anton släppt ett antal projekt, och mer är på gång. Musiken har beskrivits som svensk rap när den är som bäst med ett modernt sound och härliga texter över snygga beats. På scen bjuder Anton på en show som blandar svängiga bangers med lugnare, mer reflekterande låtar – alltså en liveupplevelse som passar vare sig du dansa loss eller slå dig ner och lyssna noga på texterna.

Noodles for my poodles

Noodles For my Poodles

Noodles for My Poodles är en instrumental rocktrio från Uppsala, Sverige med många banbrytande musikaliska experiment i rockärmen. Bandet, som består av tre galningar, är starkt influerade av 70-talets progressiva rockscen och dess utforskande tillvägagångssätt och har sedan ett par år tillbaka spridit sin musikaliska ångvält över de skandinaviska skogarna.

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

Joar B!ing

JOAR B!NG är en spännande artist som redan vid 16 års ålder hittat sitt unika sound. Med egna låtar som flyter fritt i landskapet alt rock/pop/punk har vi det senaste året sett Joar på flera scener. Alltid i sällskap av mycket begåvade musiker. Joar har ett starkt och tydligt budskap!

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

Bofunk

Hallå! Vi är den funkiga fågeln Bofunk som är ett JazzFunkRock-band bestående av 6 stycken ungar: pianisten David Bellander, trummisen Anton Littorin, gitarristen Isak Lindmark, saxofonisten -och gitarristen Thor Hedeland, basisten Hugo Sehlin och ledsångaren Mathilda Thor.

Joar B!ng – Foto: Stefan Lindgren

Hampus & Ragna

En duo bestående av pianist och sångare Hampus Ljunggren samt valthornist och sångerska Ragna Norrlund. De spelar musik som influeras av såväl pop som jazz och klassisk musik. I år deltog de i musiktävlingen imagine Sweden och vann riksfinalen. För Hampus och Ragna är det viktigaste med musiken att ha roligt när man spelar, och att utvecklas så mycket som möjligt som duo och individuella musiker.

Fler artister kommer att presenteras längre fram.

Festivalen arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Festivalen stöds av Kulturnämnden i Uppsala Kommun, Kulturrådet och Musik i Uppland. Huvudvärd är Länsförsäkringar Uppsala.

Samarbetspartners och sponsorer

När du känner dig hemma sprider det sig till andra runt omkring. Till din gata, till ditt kvarter, till hela vårt län. Därför återinvesterar vi i projekt som får fler att må bra och hitta sitt sammanhang. Som Uppsala Youth Festival. Du som kund är med och bidrar till att fler kommer till sin rätt. Vi vet att små saker kan göra stor skillnad och ju fler som kommer till sin rätt, desto mer växer vi tillsammans.

Länsförsäkringar Uppsala – tillsammans skapar vi trygghet och förverkligar drömmar.