Fränder & Vänner Folkmusik

Fränder & Vänners Folkmusikdag för barn och UNGA!

Konserter och Workshops! Gula Villan 21 augusti kl 11-16

Som en liten bonus till Fränder & Vänner internationella folkmusikfestival 20 augusti så anordnar Kulturhjältarna och Fränder & Vänner workshops och konserter i folkmusikens tecken dagen efter, 21 augusti. För barn och unga 3-21 år. OBS! Konserterna är öppna för alla men deltagande i workshops måste föranmälas.

 

Program

SÖNDAG
11.00 – 12.15 Folkungar Workshop (föranmälan)
13.00 – 13.40 Världen ljuder – Musikalisk berättarkonsert – ett hisnande äventyr!
14.00 – 15.15 – Folkungar Workshop (föranmälan)
14.15 – 15.30 ULV Upplands Låtverkstad Workshop (föranmälan)
15.35 – 15.50 ULV konsert
16.00–16.40 Världen ljuder – Musikalisk berättarkonsert – ett hisnande äventyr!

Anmälan till workshop
  folkungar

  FolkUngar – Folkmusik för unga

  Lustfyllda möten med sång, spel & dans
  FolkUngar är en grupp väletablerade musiker på turné i en buss fylld av instrument som erbjuder interaktiva workshops – FolkUngar ger barnen en rejäl musikalisk energikick!
  Anmäl er till några av Folkungars workshops. Ålder 5-12 år!
  För mer info om Folkungar: https://www.folkungar.se/

  Världen ljuder 1

  VÄRLDEN LJUDER

  Musikalisk berättarkonsert – ett hisnande äventyr!
  Hör om det dansande monstret, gäddan som blev en harpa och om Näcken som med sina magiska toner kan förhäxa vem som helst! Världen Ljuder är en variationsrik föreställning där muntliga berättelser om musikens förtrollande kraft flätas samman med vacker och svängig musik.

  ulv

  ULV

  Upplands Låtverkstad (ULV) är ett projekt som riktar sig till ungdomar i åldern 13 – 19 år som vill spela uppländsk folkmusik. Under ett antal helger per termin träffas man för att lära sig låtar och tillsammans arrangera dem, för att jamma och för att ha riktigt kul tillsammans. I ULV slipar sig ungdomarna musikaliskt och tränar på sceniskt uppträdande.

  ULV ger ett antal konserter per år, ibland i samarbete med något av Sveriges främsta folkmusikband. Upplands Låtverkstad är ett resultat av samarbetet mellan Musik i Uppland, Upplands spelmansförbund och Eric Sahlström Institutet. Konstnärliga ledare är Petrus Dillner och Tomas ”Limpan” Lindberg. Kom och var med på Workshop och prova på att vara med i ULV!

  Vi kommer lära ut svenska folkmusiklåtar på gehör. Vi lär ut låtar på fiol, nyckelharpa, gitarr och bosoki/mandola men alla instrument är välkomna.

  Arrangeras av Kulturhjältarna och FRÄNDER i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Stöds av Musik i Uppland, Världsklass Uppsala och Kulturrådet.