EvenemangKing of the blues

Datum / Tid

Söndag 26 nov 2017
14:00

Dörrarna öppnas

12:00

Plats

Kulturoasen

bbking2017 Att BB King är en av de absolut största i bluesens historia håller nog de flesta med om. En legend redan under sin livstid med ett unikt sound och själfullt artisteri. Här hyllas han av Claes Janson tillsammans med Arnesen Blues Band. Det blir ett underhållande program där favoritlåtar ur B B Kings repertoar varvas med berättelser och anekdoter ur hans liv.

Claes Janson behöver väl knappast någon närmare presentation. Med sin omisskännliga röst har han synts och hörts i otaliga sammanhang genom åren.

Arnesen Blues Band har funnits i mer än 15 år och konceptet har hela tiden varit detsamma – en något modernare approach till bluesen, variation i arrangemangen, uttrycksfulla solister och en solid rytmsektion. Resultatet blir en ensemble som kan leverera ett omutligt sväng av alla sorter, med en dynamik som sträcker sig från det avskalade till det näst intill storbandsliknande.

Arnesen Blues Band består av:
Thomas Arnesen – gitarr, sång
Andreas Hellkvist – Hammondorgel
Björn Lundquist – bas
Kjell Gustafsson – trummor

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 50-200 kr.

Dela evenemanget

Om Kulturoasen

Kulturoasen är belägen i natursköna Hågaby. En populär söndagsscen som drivs av Kulturhjältarna i samarbete med Tantens Gröna Skafferi & Garderob.

Kulturoasen startade 2007 och artister som Dag Vag, Louis Hoffsten, Frifot, Räfven, Erja Lyytinen och NRBQ har spelat där.

Mat och fika finns vid varje evenemang.

Vid de flesta evenemang tillämpas frivillig entré (inte att förväxla med gratis, vi förväntar oss att ni lägger ett generöst bidrag i skålen av den enkla anledningen att även musiker och artister arbetar).

» Läs mer om Kulturoasen

Kommande evenemang